To były dobre czasy ;)
Część z nas dostała propozycję od sojuszu SYNERGIA. Na początku byłem sceptyczny, ale teraz się zastanawiam. To może być ten właściwy moment. Wiadomo T+ chciało żebyśmy farmili V2, V2 odwrotnie, B_O_S nam się nie podoba.
Popatrzyłem sobie na ich członków jest paru dobrych graczy. Nie są jacyś super wybitni, ale będziemy bardziej bezpieczni.
Dodam, że synergia nie ma w tej chwili żadnej wojny i nie stawia nam wymagań.
Część z nas odeszłaby do akademii, ale nasze położenie geograficzne mówi samo za siebie - nadal będziemy mogli na siebie liczyć tak jak to było do tej pory. Nie zgodziłem się na klasyfikację graczy popem - powiedziałem, że sam sklasyfikuję graczy co do jakości.
Wypowiedzcie się proszę.
to może na odwrót oni do nas nie podobają mi sie ich sojusze i nie są mi na rękę sorki ale ja do nich nie pójdę
Z wiadomości którą dostałem wynika iż nie chodzi konkretnie o fuzję a o wyjęcie kilku graczy z największą ilością popa do ich sojuszu.
Cytat:
Ta wiadomość wysłałem do czołówki osób z Twojego sojuszu.
Drako12
lawyer44
kondor
KUBISZON
multimetr
the_ace
Klepaq
- wychodzi na to ze
Mnie się to osobiście nie podoba...
Jestem przeciwny. Zwłaszcza jeśli chodzi o wyjmowanie czołówki z innych sojuszy.
Wczoraj zacząłem się bawić się z Wami i na chwilę obecną tak pozostanie i nie skusi mnie nawet najmocniejszy sojusz na tym Uni...
Ostatnio edytowany przez Klepaq (2007-06-28 19:38:30)
Klepaq napisał:
Z wiadomości którą dostałem wynika iż nie chodzi konkretnie o fuzję a o wyjęcie kilku graczy z największą ilością popa do ich sojuszu.
Cytat:
Ta wiadomość wysłałem do czołówki osób z Twojego sojuszu.
Drako12
lawyer44
kondor
KUBISZON
multimetr
the_ace
Klepaq
Mnie się to osobiście nie podoba...
Jestem przeciwny. Zwłaszcza jeśli chodzi o wyjmowanie czołówki z innych sojuszy.
Wczoraj zacząłem się bawić się z Wami i na chwilę obecną tak pozostanie i nie skisi mnie nawet najmocniejszy sojusz na tym Uni...
Wiem to mi się też nie podobało. O w tym mailu mnie nie ma . Później napisałem im, że jak kogoś się im uda wyciągnąć to proszę bardzo. the_ace napisał im, że sam nie przejdzie, ale żeby porozmawiali ze mną o fuzji i tak się zaczęło.
Ja powiem tylko jedno... Nie wnikam co nam proponują.. Mam to w d..ie, jak zwykle zresztą.. ;-)) Może zajmiemy się wyciąganiem kolejnych graczy do siebie i już, jako sojusz jesteśmy wystarczająco mocni, bo jesteśmy zgrani i nie odwracamy się do siebie [piiii ], a tego nie da się zastąpić największym sojuszem... Dla mnie to walenie w [piiii
], pisanie do największych graczy i mącenie w głowach. Klepaq pisał do mnie, że jakiś koleś zwrocil sie do niego z propozycją, nie wiem [piiii
] o co chodzi, ale jak nie wiadomo o co chodzi... mamy łykanie kolejnych sojuszy... Chcecie lenna to proszę bardzo... Zamknijmy w pizdu podwoje FREEMEN i już, każdy niech idzie gdzie chce i szkoda sobie [piiii
] zawracac... Jak nie fuzja z T+, to jakas SYNERGIA, jak nie ktos inny to cos tam... Podpiszmy sojusz i tyle, jak wyjdzie to sie zobaczy... Rezoon ja ciagle nie rozumiem, znamy sie juz dluzszy czas, nigdy sie nie zawiodlem, zawsze jest rada, wsparcie i zrozumienie, ale ostatnio nie wiem do czego dążysz... Naprawde nie wiem... Ja jestem na NIE. Ale to nie nowosc, skupiam sie na rozwijaniu FREEMEN, co najwyzej moze ktos wstapic, a jak bedzie wqrwial to kick i juz, masz jakas kontrole nad skladem, relacjami itp... A mamy przyklady DUUUZYCH sojuszy, ktore byly duze, ale jak ZSRR...
Rkarcz napisał:
Ja powiem tylko jedno... Nie wnikam co nam proponują.. Mam to w d..ie, jak zwykle zresztą.. ;-)) Może zajmiemy się wyciąganiem kolejnych graczy do siebie i już, jako sojusz jesteśmy wystarczająco mocni, bo jesteśmy zgrani i nie odwracamy się do siebie dupą, a tego nie da się zastąpić największym sojuszem... Dla mnie to walenie w [piii
], pisanie do największych graczy i mącenie w głowach. Klepaq pisał do mnie, że jakiś koleś zwrocil sie do niego z propozycją, nie wiem qrwa o co chodzi, ale jak nie wiadomo o co chodzi... mamy łykanie kolejnych sojuszy... Chcecie lenna to proszę bardzo... Zamknijmy w pizdu podwoje FREEMEN i już, każdy niech idzie gdzie chce i szkoda sobie dupe zawracac... Jak nie fuzja z T+, to jakas SYNERGIA, jak nie ktos inny to cos tam... Podpiszmy sojusz i tyle, jak wyjdzie to sie zobaczy... Rezoon ja ciagle nie rozumiem, znamy sie juz dluzszy czas, nigdy sie nie zawiodlem, zawsze jest rada, wsparcie i zrozumienie, ale ostatnio nie wiem do czego dążysz... Naprawde nie wiem... Ja jestem na NIE. Ale to nie nowosc, skupiam sie na rozwijaniu FREEMEN, co najwyzej moze ktos wstapic, a jak bedzie wqrwial to kick i juz, masz jakas kontrole nad skladem, relacjami itp... A mamy przyklady DUUUZYCH sojuszy, ktore byly duze, ale jak ZSRR...
zbieram tylko informacje - na razie wychodzi zdecydowanie na nie. Już im to z resztą napisałem. Z resztą wydaje mi się, że 6/7 graczy, ktorych zaprosili jest przeciwnych lub sceptycznych. Jedna jest chyba za ... prawda ?
rezoon napisał:
Rkarcz napisał:
Ja powiem tylko jedno... (....)
zbieram tylko informacje - na razie wychodzi zdecydowanie na nie. Już im to z resztą napisałem. Z resztą wydaje mi się, że 6/7 graczy, ktorych zaprosili jest przeciwnych lub sceptycznych. Jedna jest chyba za ... prawda ?
Rezoon może określmy jakiś status sojuszu na naszej stronie głównej, bo na razie nie ma tam wpisanej możliwości fuzji.. ;-))) I każdy u siebie w opisie niech wpisze, co go interesuje, czy rozwój i współpraca we Freemen, czy ma nas głęboko w [pii ] i chętnie się przeniesie... Może czas się określić w którą stronę każdy idzie? Bo miało być T+, wyszedł kibel, teraz SYNERGIA, znowu [pii
]... Ja oczekuję jasnych deklaracji, że nie podejmujemy tematu fuzji z nikim i już, raz na zawsze...
w sumie dobry pomysł ....
kawałek mojej korespondencji:
===========================================================================
ovsky:
1. nie, w sojuszu będa najlepsi tzn. od Ciebie ci co wywtypujesz i od nas, ogólnie pójdzie według popa z wyjatkami o jakich mówisz czyli zaangazowanie w grę, wojo itp. reszta od nas spadnie do akademii.
2.wcale tak nie uważam, o przejściu decyduje król akademii na podstawie wyników raportów z ataków i to on i reszta rady typuje osoby do głównego, rzadko się zdarza tak że wchodzą tylko osoby z największym popem. grzcze aktywni maja przywileje i u nich pop jest mniej brany pod uwagę. (oczywiście bedziecie mieli ludzi w radzie)
3.Freemen nie może być, sami zmieniliśmy nazwe z Jesieni Sredniowiecza na tą, z reszta to była moja propozycja. polecam wikipedię i przedstawienie u Ciebie w sojuszu co znaczy SYNERGIA, jest to świetna nazwa dla sojuszu. dostawałem pw od graczy z innych sojuszy z uznaniem dla nowej nazwy. dlatego ona zostanie. Jest tez rozpoznawalna na mapie wśród silniejszych sojuszy co zminimalizuje przypadkowe ich ataki gdy zaspani noca będa na kogos wysylac wojo na farmienie. xD .Nie róbmy problemu z nazwy. SYNERGIA jest naprawdę świetna wizytówką. W opisie możemy napisać z jakich sojuszy powstala synergia -=J-Ś=- i Freemen jeśli wam to odpowiada.
i cos ode mnie:
na tej fuzji można tylko zyskać. Nie bedziecie już sojuszem z 55 miejsca tylko poważnym graczem na s5. na ta chwilę SYNERGIA jest na TOP14. razem będziemy wyżej niż TOP10. Z reszta sami możecie policzyć. Fuzja da mozliwości podpisywania sojuszy i warunków pokojowych z najlepszymi sojuszami a to gra warta świeczki. Nie bedzie podziału nigdy na wy czy my bedzie 1 sojusz, współpraca i mam nadzieje duże efekty. Pozdrawiam
1. czy te osoby, które są u Was w tej chwili wszystkie wejdą do nowego sojuszu? Niektórych nie przyjąłbym do swojego sojuszu - za mały off, defa też nie ma. Jeżeli główny sojusz ma być silny to powinni zasilić go tylko gracze z doświadczeniem.
2. dlaczego uważasz, że przechodzenie z akademii do głównego sojuszu na podstawie popa jest dobrym pomysłem - robi się wyścig szczurów i ludzie budują bez sensu i bez ładu byle był duży pop. Ja bez kilku graczy nie mogę się obyć i np. dziwnie bym się czuł gdyby TroleX wszedł do akademii, bo miałby mniejszego popa niż ktoś tam, a to jest absolutnie nietuzinkowy gracz (popatrz sobie na jego OFF). To tylko jeden z wielu przykładów - na coś takiego się nie możemy zgodzić.
3. co z nazwą po fuzjii? może być freemen?
to takie pierwsze pytania jakie się nam nasunęły, a wypowiedziało się dopiero kilka osób. Na razie podejście moich graczy do fuzji jest mocno sceptyczne. Dyskutujemy dalej.
Przemyslalam sobie wszystko jeszcze raz, przedtem sie zastanawialam nad tym wszystkim ale teraz wiem ze niechce przyjmowac propozycji przejscia. Chce zostac w tym sojuszu i dalej "inwestowac" w jego rozwoj bo tak jest mi dobrze.
jaquoob napisał:
hmm jeżeli chodiz o mnie ot ja pewnei nie mam duzo co do gadania , ale jesli o moje zdanie to myśle ze lepiej byłoby rozwinać najpierw nasz sojusz który staje sie coraz lepszy
)
twoje zdanie też jest istotne. Nikogo nie mam zamiaru zostawić.